Mill Creek Park Gazebo, South Portland

Design Statement

In the summer of 2011, we designed and built this gazebo in Mill Creek Park for the city of South Portland, Maine. The floor is made of ipe, a hardwood that is expected to last at least 50 years. In the center of the floor is the seal of the city of South Portland made by Sheldon Slate of Monmouth, Maine. LED lighting hidden behind fascia boards bounces off the white-painted ceiling to provide illumination. The copper cupola mimics that of Bug Light. Dentil trim is similar to that on Mahoney School on the opposite side of Broadway. The rails are painted dark green to disappear into the trees. These are early photos. The cedar-shingled roof has since silvered, plantings have been added as well as a pathway and stone wall adjacent to the pond.

Daytime Photo of Mill Creek Park Gazebo, South Portland Nighttime Photo of Mill Creek Park Gazebo, South Portland
Like this? Click below to share it!